ČASTO KLADENÉ DOTAZY

Na této stránce najdete odpovědi na nejčastěji kladené dotazy. Pokud máte další otázky nebo potřebujete upřesnění, neváhejte nás kontaktovat telefonicky nebo e-mailem. Jsme tu pro vás a rádi vám pomůžeme!

Čištění termorobota PSC-11 je velmi snadné. Zařízení je vybaveno funkcí předmytí, která rychle odstraní nečistoty a zbytky jídla. Díky jednoduché demontáži všech prvků je pohodlné také jejich ruční mytí. Mixovací nádobu však nedoporučujeme mýt v myčce nádobí, protože obsahuje vestavěné senzory, které by se mohly poškodit.

Ano, s termorobotem PSC-11 můžete bez problémů vypracovat těžké těsto na chléb, knedlíky nebo pizzu. Program Hnětení je speciálně navržen pro tyto úkoly, využívá zpětné otáčky (intervaly), což pomáhá vytvořit dokonalé a neprovzdušněné těsto.

Recepty v termorobotu PSC-11 jsou aktualizovány každé tři měsíce.

Na spodní straně nádoby najdete malé tlačítko. Toto tlačítko slouží jako tepelná pojistka a může se automaticky vypnout, pokud je spotřebič přetížen nebo dojde k přehřátí. Pokud se nádoba neohřívá, zkuste toto tlačítko jemně zmáčknout pomocí špičatého předmětu, jako je propiska nebo šroubovák. Tím tepelnou pojistku resetujete a spotřebič by měl opět fungovat.

Máte problém se zavíráním víka? Je to pravděpodobně způsobeno opotřebením těsnění, které se může časem zvětšit vlivem tepla. Zkuste těsnění lehce potřít potravinářským olejem. To by mělo zlepšit jeho pružnost a umožnit vám víko řádně uzavřít. Pokud problém přetrvává, doporučujeme kontaktovat náš servis.

V nádobě je pravděpodobně příliš mnoho surovin. Doporučujeme nepřekračovat hmotnosti a objemy uvedené v receptech. Pokud máte problémy s většími surovinami, nakrájejte je nejprve na menší kusy.

Možná jste si jen spletli pořadí. Nejdříve je potřeba pevně nasadit mixovací nádobu na korpus termorobota a až poté nasadit víko. Zkontrolujte, zda je mixovací nádoba správně usazená na korpusu. Pokud problém přetrvává, zkuste spodní část nádoby očistit od případných nečistot.

Váš spotřebič je vybaven bezpečnostním systémem, který vás chrání před možnými nehodami. Pokud se pokusíte rozmixovat příliš horkou polévku (nad 60 °C), spotřebič vás na to upozorní a mixování zastaví. Důvodem je, že při mixování horkých tekutin vzniká v nádobě tlak, který může způsobit postříkání nebo poškození spotřebiče. Pro vlastní bezpečnost a dlouhou životnost spotřebiče nechte polévku před mixováním mírně vychladnout.

Pravděpodobně jste do nádoby přidali příliš mnoho surovin. Nepřekračujte maximální doporučenou kapacitu a hmotnost uvedené v návodu!

Pokud budete tento postup opakovat, může dojít k poškození motoru. Pro optimální výkon robota vždy dodržujte doporučené množství surovin.

Většinu příslušenství k termorobotovi můžete bez obav umístit do myčky nádobí. Výjimkou je pouze mixovací nádoba, která obsahuje elektronické součástky a myčka by ji mohla poškodit.

Mixovací nádobu proto doporučujeme mýt ručně vlažnou vodou a jemným čisticím prostředkem.

Ovládací panel a displej očistěte vlhkým hadříkem nebo důkladně vyždímanou houbičkou a poté je otřete suchým hadříkem.

Nepříjemný zápach je způsoben zahříváním jednotlivých součástek při prvním spuštění spotřebiče. Tento přirozený jev během dalšího používání ustoupí.

Pokud se na displeji objeví zpráva „Spotřebič přetížen“ – vypněte spotřebič a počkejte, až vychladne. Nepřekračujte doporučené provozní doby, abyste zabránili přetížení.

V případě poškození nebo ztráty příslušenství navštivte naše webové stránky www.samcook.cz. Zde najdete přehled všech dostupných náhradních dílů a můžete si je snadno objednat.

Funkce Wi-Fi je nutná pouze pro aktualizaci zařízení a přidání nových receptů. Stažené recepty jsou následně uloženy přímo v přístroji a k jejich použití není zapotřebí internetové připojení.

Některé barevné suroviny, jako kari, rajčata nebo mrkev, mohou zabarvit plastové díly. Tento efekt nelze vždy zcela eliminovat, ale zbarvení nemá vliv na zdraví uživatele ani na funkčnost spotřebiče.

Pro minimalizaci zabarvení otřete znečištěné místo hadříkem nebo kapesníkem namočeným v kuchyňském oleji a poté jej pravidelně čistěte. Čištění provádějte ihned po použití, abyste omezili vznik skvrn.

Poznámka: Na tento estetický jev se nevztahuje záruka, protože nejde o závadu.

Bílé skvrny na víku jsou stopy po vodním kameni způsobené použitím tvrdé vody při vaření. K jejich odstranění použijte přípravek na odstraňování vodního kamene a víko do něj ponořte na dostatečně dlouhou dobu, aby skvrny změkly.

Upozornění: Čím delší je doba vaření, tím tvrdší a hůře odstranitelné jsou tyto skvrny. Proto doporučujeme skvrny odstranit ihned po jejich objevení.

Existuje několik spolehlivých řešení. Mixovací nádobu  můžete namočit do roztoku jedlé sody, citronové šťávy nebo prostředku na mytí nádobí. Alternativně ohřejte vodu s bílým octem a několika kapkami prostředku na mytí nádobí, nechte působit a poté vyčistěte. Pokud nečistoty nezmizí, postup opakujte.

Další účinnou metodou je vložit do nádoby tabletu do myčky s trochou horké vody a nechat vše řádně odmočit.

Naše nože jsou speciálně navrženy pro maximální výkon spotřebiče, se zakřivenými rameny, které krájí, sekají a drtí suroviny na několika úrovních a snižují riziko připálení. Pokud byl váš sekací nůž poškozen během přepravy, navštivte stránky www.samcook.cz a objednejte si originální náhradní sekací nůž pro váš thermorobot.

Termorobota lze aktualizovat pouze při připojení k bezdrátové síti. Pokud je připojení v pořádku a je dostupná aktualizace, zobrazí se zpráva na displeji. Aktualizaci můžete provést ihned nebo ji odložit na později. Pokud se zpráva nezobrazí, doporučujeme čas od času zkontrolovat záložku „Aktualizace receptů.“

V případě problémů zkuste změnit zdroj Wi-Fi připojení, například z domácího routeru na mobilní hotspot.

Termorobot Sam Cook je vybaven bezpečnostním mechanismem, který znemožňuje vyjmutí nádoby během provozu nebo pokud není odjištěné a sejmuté víko.

Použijte dodávanou stěrku. Na jejím konci najdete háčky, kterými snadno uchopíte madlo košíku a vyjmete ho.

Všechny recepty pro termorobota Sam Cook byly navrženy tak, aby byly šetrné k jeho elektrickým a mechanickým součástem. Zvýšení množství surovin v průběhu jednoho pracovního cyklu může vést k přetížení nebo přehřátí přístroje. Dlouhodobé přetěžování může způsobit rychlejší opotřebení vnitřních součástek a vyžadovat servisní zásah.

Veškeré kontaktní informace naleznete na našich webových stránkách www.samcook.cz v sekci „Kontakty“.

Zelenina, jako je například cibule, obsahuje cukry, které se při vysoké teplotě karamelizují a mohou se připálit. Aby se vám to nestalo, před smažením mírně vymažte dno nádoby olejem nebo máslem.

Příčinou může být to, že konkrétní recept vyžaduje delší dobu vaření.

Přestože recept stanovuje určitou dobu vaření, tato doba může být ovlivněna několika faktory:

  • Teplota potravin během vaření;
  • Pokud ingredience nebyly vyjmuty z chladničky a nedosáhly pokojové teploty;
  • Původ a zralost surovin.

Pokud chcete smetanu vyšlehat na máslo, měla by být mírně vychlazená, ideálně na teplotu kolem 15 °C.

Do nádoby vložte šlehací metlu, nalijte bílky a přidejte špetku soli. Nastavte čas na 4 minuty a rychlost na 4. Zavřete víko s nasazenou zátkou a zapněte.

POZNÁMKA!

  • V případě potřeby můžete dobu šlehání prodloužit.
  • Bílky by měly být dobře vychlazené a mixovací nádoba musí být dokonale suchá a čistá.
  • Doba šlehání závisí na množství bílků a době jejich chlazení