Autor:

Sam Cook CZ & SK

Hovězí tatarák s kapary

Úroveň obtížnosti

Snadný

Doba přípravy

10 min.

Doba vaření

2 min.

Počet porcí

6

Příslušenství

Sekací nůž
Stěrka

Ingredience

400 g hovězí svíčkové nakrájené na menší kostky
2 ks menších šalotek
2 zarovnané lžíce kapary
2 menší znojemské okurky
1 ks žloutku
1 zarovnaná lžíce kvalitního sladkého kečupu
1 zarovnaná lžíce dijonské hořčice
1 zarovnaná lžíce olivového oleje
1 zarovnaná lžíce worcestrové omáčky
1/2 zarovnané lžičky tabasca
1/2 zarovnané lžičky soli
1/2 zarovnané lžičky pepře

Postup

1. Do mixovací nádoby nasaďte sekací nůž, poté oloupané a napůl rozkrojené 2 ks menších šalotek. Uzavřete nádobu víkem s nasazenou zátkou a cibuli nasekejte: 6 sekund / rychlost 6.
2. Pomocí stěrky stáhněte šalotku z boků mixovací nádoby do jejího středu a přidejte 400 g hovězí svíčkové nakrájené na menší kostky, 1 vrchovatou lžíci kapary a 2 menší okurky. Uzavřete nádobu víkem s nasazenou zátkou a nasekejte: 30 sekund / rychlost 8.
3. Pomocí stěrky stáhněte vsechny ingredience z boků nádoby do jejího středu. Do nádoby přidejte 1 ks žloutku, 1 zarovnanou lžíci sladkého kvalitního kečupu, 1 zarovnanou lžíci dijonské hořčice, 1 zarovnanou lžíci olivového oleje, 1 zarovnanou lžíci worcesterové omáčky, 1/2 zarovnané lžičky tabasco, 1/2 zarovnané lžičky soli, 1/2 zarovnané lžičky pepře. Uzavřete nádobu víkem s nasazenou zátkou a míchejte na zpětný chod: 20 sekund / rychlost 3.
4. Podávejte na topince pomazané česnekem.

další oblíbené recepty