Autor:

Sam Cook CZ & SK

Tvarůžkový tatarák

Úroveň obtížnosti

Snadný

Doba přípravy

10 min.

Doba vaření

2 min.

Počet porcí

4

Příslušenství

Sekací nůž
Stěrka

Ingredience

2 balení olomouckých tvarůžků (2 x 167g)
1 střední cibule červená
1 špetka chilli koření
2 zarovnané lžíce olivového oleje extra virgin
2 zarovnané lžíce světlého piva
1 zarovnaná lžička mletého kmínu
1 zarovnaná lžička mleté sladké papriky
1 špetka soli
1 špetka pepře
2 vrchovaté lžíce zakysané smetany
1 vrchovatá lžíce dijonské hořčice
1 zarovnaná lžička worcestrové omáčky

Postup

1. Do mixovací nádoby umístěte sekací nůž a vložte oloupanou cibuli rozkrojenou napůl. Uzavřete nádobu víkem s nasazenou zátkou a nasekejte: 6 sekund / rychlost 6.
2. Do nádoby k nasekané cibuli přidejte 2 balení olomouckých tvarůžků (2 x 167g). Uzavřete nádobu víkem s nasazenou zátkou a nasekejte: 15 sekund / rychlost 6.
3. Pomocí stěrky stáhněte z boků nádoby namixovanou směs do jejího středu.
4. Poté přidejte do mixovací nádoby 1 špetku chilli koření, 2 zarovnané lžíce olivového oleje extra virgin, 2 zarovnané lžíce světlého piva, 1 zarovnanou lžičku kmínu, 1 zarovnanou lžičku mleté sladké papriky, 1 špetku soli, 1 špetku pepře, 2 vrchovaté lžíce zakysané smetany, 1 vrchovatou lžíci dijonské hořčice, 1 zarovnanou lžičku worchestrové omáčky. Uzavřete nádobu víkem s nasazenou zátkou a vše promíchejte: 40 sekund / rychlost 3, zpětný chod.
5. Tvarůžkový tatarák nechte ideálně 1h odležet v lednici a podávejte na topince pomazané česnekem.

další oblíbené recepty