Autor:

Sam Cook CZ & SK

Babiččina sekaná

Úroveň obtížnosti

Snadný

Doba přípravy

15 min.

Doba vaření

1 h

Počet porcí

4

Příslušenství

Míchací nástavec
Nádoba na vaření v páře
Stěrka

Ingredience

1000 g mletého masa (ideálně vepřová plec 750 g + bůček 250 g)
2 ks rohlíků
130 g mléka
2 ks vejce
3 zarovnané lžičky soli
1 zarovnaná lžička pepře
4 stroužky prolisovaného česneku
1 zarovnaná lžička mletého kmínu
1 zarovnaná lžička celého kmínu
1 špetka muškátového oříšku
1000 g vody

Postup

1. Do mixovací nádoby nasaďte míchací nástavec. 2 ks rohlíků nakrájejte na kostičky, přidejte do nádoby, zalijte 130 g mléka a počkejte několik minut až rohlíky mléko vstřebají.
2. Do nádoby přidejte 1000 g mletého masa, rozklepněte 2 vejce, přisypte 3 zarovnané lžičky soli, 1 zarovnanou lžičku pepře, 4 stroužky prolisovaného česneku, 1 zarovnanou lžičku mletého kmínu a 1 špetku muškátového oříšku. Uzavřete nádobu víkem s nasazenou zátkou a promíchejte: 40 sekund / rychlost 5.
3. Masovou směs vyklopte pomocí stěrky z mixovací nádoby na vál a vytvarujte mokrýma rukama do tvaru šišky. Posypte celým kmínem a vložte do nádoby na vaření v páře.
4. Do mixovací nádoby nalejte 1000 g vody a umístěte na ní nádobu na vaření v páře se sekanou. Vařte v páře: 60 minut.
5. Sekanou po uvaření nechte cca 25 minut odpočinout. Podávejte s bramborovou kaší a zeleninovým salátem, nakládanou červenou řepou nebo znojemskými okurkami.

další oblíbené recepty