Autor:

Sam Cook CZ & SK

Karlovarský knedlík

Úroveň obtížnosti

Snadný

Doba přípravy

10 min.

Doba vaření

25 min.

Počet porcí

4

Příslušenství

Sekací nůž
Šlehací metla
Míchací nástavec
Hluboká mísa
Stěrka
Nádoba na vaření v páře s táckem

Ingredience

8 ks rohlíků nakrájených na kostičky
1 hrst nakrájené hladkolisté petržele
4 vejce
40 g másla
250 g plnotučného mléka
1 zarovnaná lžicka soli
1 špetka muškátového oříšku
2 vrchovaté lžíce polohrubé mouky Slunečnicový nebo řepkový olej na vymazání

Postup

1. Do mixovací nádoby nasaďte sekací nůž a na něj šlehací metlu.
2. Do nádoby vlijte 4 bílky a 1 špetku soli. Uzavřete nádobu víkem a šlehejte 8 minut při rychlosti 4.
3. Vyšlehaný sníh přendejte z nádoby do misky.
4. Do mixovací nádoby nasaďte míchací nástavec. Přidejte 40 g změklého másla. Uzavřete nádobu víkem s uzavřenou zátkou a míchejte 2 minuty při 40 °C na rychlost 1.
5. Přidejte 250 g plnotučného mléka, 4 žloutky, 2 vrchovaté lžíce polohrubé mouky, 1 zarovnanou lžičku soli a 1 špetku muškátového oříšku. Uzavřete nádobu víkem s uzavřenou zátkou a míchejte 2 minuty při rychlosti 3.
6. Připravte si hlubokou mísu a do ní dejte 8 ks rohlíků nakrájených na kostičky a 1 hrst nakrájené hladkolisté petržele, zalijte připravenou směsí a přidejte vyšlehaný sníh. Pomocí stěrky opatrně promíchejte a nechte 10 minut odpočinut.
7. Směs rozdělte na 5 stejných dílů a vytvarujte z nich větší koule. Ty poté vložte do vrchní a spodní části nádoby na vaření v páře vymazané slunečnicovým nebo řepkovým olejem.
8. Do mixovací nádoby nalijte 1000 g vody a umístěte na ní nádobu na vaření v páře. Vařte v páře cca 15 minut.
9. Po vytažení potřete vlažné knedlíky rozpuštěným máslem, aby neokoraly.

další oblíbené recepty

Přehled ochrany osobních údajů

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom vám mohli poskytnout co nejlepší uživatelský zážitek. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání, když se na naše webové stránky vrátíte, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webových stránek považujete za nejzajímavější a nejužitečnější.